Wat is EFT?

EFT-therapie bij JanssenGestalt

Emotionally Focused Therapy is een vorm van relatietherapie die in de jaren tachtig van de vorige eeuw door Sue Johnson en Les Greenberg is ontwikkeld. Het model is in de decennia daarna steeds verder ontwikkeld. Emotionally Focused Therapy gaat ervan uit dat mensen aan elkaar hechten waardoor een liefdesrelatie kan ontstaan. De manier waarop je je emotioneel kunt verbinden met je partner is onder meer afhankelijk van de manier waarop jij je in eerdere relaties met partners, vrienden, ouders en familie hebt gehecht of welke kwetsuren jij daarin hebt opgelopen.

Wat is EFT therapie?

Binnen Emotion Focused Therapy staan het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner. Door Emotionally Focused Therapy werken we aan relatieproblemen die vaak gaan over het feit dat je overweldigd wordt door negatieve emoties. Deze negatieve emoties zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier reageert, waardoor je partner ook bijvoorbeeld boos wordt of zich juist terug trekt. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel van reacties en gevoelens die, als die maar door blijft gaan, zal leiden tot ruzies, conflicten, agressie of misschien zelfs een (dreigende) echtscheiding of relatiebreuk.

Mensen vragen vaak ‘Wat is EFT’? Emotionally Focused Therapy is een prachtige benadering die gebruik kan worden als je genoeg hebt van jullie negatieve patronen en vicieuze cirkels en dat je met elkaar wilt kijken hoe je jullie relatie opnieuw vorm kunt geven.

Pijnlijke ervaringen in het verleden

Iedereen heeft pijnlijke ervaringen opgedaan in het verleden. In jouw gezin van herkomst, in vriendschappen, in contact met je familie of misschien in eerdere relaties. Deze pijnlijke ervaringen kunnen worden getriggerd als je bijvoorbeeld je gekwetst of afgewezen voelt. Binnen de EFT therapie werken we aan de heling van deze pijnlijke plekken. Emotion Focused Therapy zorgt ervoor dat je, samen met je partner, kunt werken aan deze pijnlijke plekken. Door samen met jouw partner en de EFT-therapeut aandacht aan deze plekken te besteden, zullen deze pijnpunten uiteindelijk minder effect hebben op jouw eigen gedrag.

Uw naam*

Uw E-mail*

Onderwerp

Uw bericht